Rusija: Eksplozije municije još traju,hiljade evakuisane

On je, međutim, naveo da i dalje postoji opasnost da će jedan deo municije u skladištu u ruskoj vojnoj bazi eksplodirati.

Bulgarkov je rekao da će u gašenju požara učestovati deset ruskih transportnih vojnih aviona Iljušin IL76 kao i helikopteri.

“Trebalo bi da ugasimo vatru do kraja dana”, istakao je Bulgarkov.

clip

Eksplozije u skladištu municije u vojnoj bazi usledile su nakon što je požar izbio na dva mesta u kojima je uskladišteno 40.000 metaka.

Iz regionalne službe za vanredne situacije ranije je rečeno da će vatrogasci moći da počnu da gase požar u skladištu tek kada prestanu eksplozije municije.

“Sve dok eksplozije traju, vatrogasci ne mogu da se približe skladištu i počnu da gase požar”, naveo je izvor u toj službi, prenosi Tass, dodajući da se ni avijacija ne može angažovati iz istog razloga.

Ruske vlasti planirale su da evakuišu 16.500 ljudi iz te oblasti, a do sada je evakuisano nekoliko hiljada lokalnih stanovnika.

Formirani su i prihvatni centri.

Kako su ruski mediji preneli pozivajući se lekarske službe, devet osoba je povređeno, dok su pojedini mediji javili da je jedna osoba poginula.