Popović Ivković: Sve ćemo učiniti da spečimo prijem Kosova u Interpol

Državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković rekla je da će Srbija učiniti sve da spreči prijem u Interpol Kosova koje je 4. put podnelo zahtev za članstvo.

Izvor: Beta

borkus

borkus

“Eventualni prijem predstavljao bi politizaciju ove međunarodne policijske organizacije i bio veliki presedan sa nesagledivim posledicama i po druge članice Interpola”, rekla je Ivković prilikom razgovora sa ambasadorom Indonezije Mohamedom Čandra Vidja Judom, prenelo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ona je zahvalila na principijelnom stavu Indonezije “o poštovanju suvereniteta i celovitosti Srbije”, kao i za glasanje protiv prijema Кosova u Interpol na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini u Dubaiju.

Ivković je pohvalila dosadašnju policijsku saradnju dve zemlje i predložila uspostavljanje direktnog kanala komunikacije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, posebno u oblasti borbe protiv pranja novca.

Ambasador Mohamed Čandra Viđa Juda je istakao je da će Indonezija uvek biti na strani pravde i poštovanja međunarodnog prava, navodi se u saopštenju. On je zahvalio MUP Srbije na dosadašnjoj saradnji i istakao da je povećan broj indonežanskih turista u Srbiji nakon uvođenja bezviznog režima između dve zemlje.