Humanitarni ponedeljak na Štrandu za 12-ogodišnjeg Savu Đuranina

NOVI SAD –

Svakog ponedeljka, Gradsko zelenilo organizuje akciju Humani ponedeljak, pa im je zato svakog ponedeljka potreban što veći broj posetilaca. Ulaz se ne naplaćuje, a svi posetioci mogu dobrovoljno da ostave novčani iznos koji žele.

...

“Humanitarni ponedeljak” za dvanaestogodišnjeg Savu Đuranina iz Sremske Кamenice, koji boluje od spastične kvadripareze, danas će biti ponovljen.

strand, dunav, leto, vreme, prognoza

Zbog kišovitog vremena prošlog ponedeljka, poseta plaži bila je znatno slabija nego obično, tako da je sakupljeno svega 22.500 dinara.

Sava Đuranin je do sada više puta bio hospitalizovan, a zdravstveno stanje mu se pogoršalo prošle godine kada je pao u komu izazvanu virusnom infekcijom. Potom je u bolnici proveo tri meseca, gde je primao vitaminsku terapiju, da bi posle toga otišao na rehabilitaciju. Nažalost, poboljšanja zdravstvenog stanja nema. Sava ne može samostalno da hoda, a ima i poremećaje u govoru. Uspeo je da završi četiri razreda osnovne škole, a dalji tok školovanja zavisi isključivo od zdravstvenog stanja i dodatnih terapija.

Danas se, kao i svakog ponedeljka do kraja kupališne sezone, ulaz na plažu neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Кutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda, javljaju iz “Gradskog zelenila”.

[embedded content]