“Đerđ Boroš: umetnik i pedagog”

SUBOTICA –

U Savremenoj galeriji Subotica predstavljen je opus poznatog subotičkog umetnika Đerđ Boroša, čiji je rad doprineo bogatom nasleđu u oblasti likovnih umetnosti u Vojvodini. Pored njega, na izložbi svoje radove su predstavili i njegovi učenici.

Izložba pod nazivom “Đerđ Boroš: umetnik i pedagog” otvorena je u Savremenoj galeriji Subotica. Pored Boroša među umetnicima koji su predstavili svoj rad su se našli i : Laslo Antal, Arpad Blaško, Aleksandar Botić, Stela Cibolja, Daniel Čavić, Miroslav Jovančić, Jasmina Jovančić Vidaković i mnogi drugi, kao i trenutni polaznici likovne sekcije Nepkera.

slike, boros

Boroš je objavio više publikacija u stručnim časopisima iz oblasti likovnog vaspitanja.Sa subotičkim slikarima prvi put izlaže 1962. godine sa kojima izlaže i dan danas. Učestvovao je na brojnim umetničkim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Osnivač je i organizator međunarodne likovne manifestacije Ex Libris u kategorijama za decu i profesionalne likovne umetnike.

U Mađarskom kulturnom centru “Nepker” više od dve decenije vodi likovne radionice za decu i odrasle sa kojima je osvojio mnoge međunarodne nagrade i priznanja. Izložba će biti otvoreno do 10. septembar 2019.