Vojvođanski nastavnici među najboljima na svetu

KOVIN –

Dr Lidija Nerandžić-Čanda, profesor srpskog jezika i književnosti somborske Gimnazije “Veljko Petrović” i Dejan Kreculj, profesor fizike i grupe informatičko-tehnoloških predmeta kovinske OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” dobitnici su prestižnog svetskog priznanja najboljih nastavnika “Global Teacher Award 2019”.

Ovo je veliko priznanje vojvođanskom obrazovanju, s obzirom da je od više hiljada kandidovanih nastavnika iz 70 zemalja nagrađeno 100 najboljih.

award, winer

Nagrada za najboljeg nastavnika sveta “Global Teacher Award” se dodeljuje nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji. Ta posebnost se ogleda kroz doprinos nastavničkoj profesiji, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Nagradu dodeljuje “Alert Knowledge Services” iz Nju Delhija u Indiji, koji radi sa školama iz celog sveta na edukaciji direktora škola, nastavnika, bibliotekara i savetnika u obrazovanju, sa ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

Za sredinu septembra planirana je Konferencija na kojoj će se pobednicima uručiti nagrade i sertifikati, a biće to i prilika da i naši nastavnici predstave dosadašnji rad i promovišu obrazovanje svoje zemlje.