Prijem za učenike generacije kikindskih škola

Svako od učenika generacije u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Kikinde da li kroz sport, takmičenja ili individualno znanje, dokazao je svojim zalaganjem da je najbolji u svojoj školi, a gradska uprava to je nagradila vaučerom za putovanja ovog leta.

ucenici, kikinda, aleksandar, kurbalija,

Tako će mlađi maturanti otputovati pet dana u Orašac, dok će oni stariji obilaziti gradove u Sloveniji u trodnevnoj ekskurziji.

”Upisala sam Medicinski fakultet u Novom Sadu, odsek farmaciju i mnogo mi znači ovaj znak pažnje iz razloga što se vidi da neko primećuje naše znanje i želi da podstakne mlađe generacije da se što više zalažu za dalja saznanja i svoje obrazovanje”, kaže Aleksandra Ćoškov, učenica generacije Gimnazije ”Dušan Vasiljev”.

”Osvajala sam takmičenja iz oblasti fizike i matematike i to je doprinelo da budem đak generacije, ponosna sam na sebe i na svoju školu”, navodi Sanja Štetin, učenik generacije OŠ ”Žarko Zrenjanin”.

”Upisujem Gimnaziju, prirodno-matematički smer. Mislim da će nam jako biti lepo u Orašcu, uživaćemo i provodićemo mnogo više vremena zajedno”, ističe Jovana Zavišin, učenik generacije OŠ ”Vuk Karadžić”.

Mladi uspešni u svojim oblastima, koji napreduju u učenju, a kasnije se vrate u svoj rodni grad, svakako su budućnost Kikinde, a na lokalnoj samoupravi je da im pruži podršku i nagradi ih za uloženi trud i rad.

”Ono što smatram jeste da mladi ljudi imaju određene važne odluke u životu, a svakako da uspeh u školi može da utiče na te odluke i može da opredeli nečiju putanju na duge staze u životu”, navodi Pavle Markov, grdonačelnik Kikinde.

Grad Kikinda redovno nagrađuje učenike generacija u svim osnovnim i srednjim školama, a takođe podstiče i bračne parove takozvanim “bebi klubom” poklanjajući neophodnu opremu za prve dane deteta.