Darmanović: Ostavka Haradinaja, više prostora za Vučića i Tačija

Ostavka Ramuša Haradinaja mogla bi Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju, da omogući više prostora za pregovore, izjavio je MSP CG Srđan Darmanović.

Izvor: Tanjug

 EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Darmanović, međutim u intervjuu Glasu Amerike, ukazuje, da će naredni potezi u vezi sa time zavisiti od odnosa snaga u kosovskoj skupštini, kao i među glavnim političarima na Kosovu.

“Svakako da je Ramuš Haradinaj bio prominentni učesnik u rešavanju kosovsko-srpskih problema i odnosa i imao je pri tome svoje stavove, koji su različito shvatani i tumačeni: neko ih je shvatao kao prepreku, a neko kao principijelnost”, smatra Darmanović.

Crnogorski ministar navodi da Haradinajevo odsustvo, u zavisnosti kako će ići proces pred Specijalnim sudom, može da utice na razne nove scenarije.

“To je zapravo stvar njihovih unutrašnjih odnosa i politike. Sve zavisi od toga ko će formirati vladu Kosova. I da li će na vlasti ostati njegova partija – odnosno da li će koalicija koju je predvodio, dominirati političkim procesom ili ne. Mnoga su pitanja pred nama i ne treba žuriti sa zaključcima”, rekao je Darmanović.