Stefanović na srpsko-turskom kupu prijateljstva

“Srbija i Turska danas imaju odličnu saradnju, zahvaljujući snažnom impulsu koji su razvoju odnosa između dve zemlje dala dva predsednika Vučić i Erdogan. Njihova inicijativa za unapređenje prevashodno ekonomske saradnje, a potom i bilateralne saradnje na svim drugim poljima dala je rezultat za kratko vreme”, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao današnjem Tursko-srpskom kupu prijateljstva u Košutnjaku.

nebojsa, stefanovic

On je podsetio da je obim ekonomske saradnje između dve zemlje veći od milijardu dolara, da su turske investicije u Srbiju premašile 200 miliona dolara i da turske kompanije zapošljavaju na hiljade ljudi u Srbiji. Stefanović je podsetio i da je najveći broj turista u prošloj godini u Beogradu upravo bio iz Turske.

“Imamo odličnu saradnju i u oblasti unutrašnji poslova, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i u borbi protiv terorizma. Turska je danas značajan partner naše zemlje u mnogim oblastima i Srbija takođe snažno podržava Tursku i njen narod”, rekao je Stefanović.

On je podsetio da je Srbija jasno rekla da se moraju poštovati volja turskog naroda i demokratski principi i kada je pre tri godine u ovoj zemlji došlo do puča protiv turske države i naroda. Kako je rekao, Srbija je i tada u najtežim trenucima bila uz svoje prijatelje.