Sadržaji rizorta Portonovi od avgusta dostupni javnosti

Herceg Novi — Crnogorski predsednik Milo Đukanović obišao je završne radove prve faze izgradnje rizorta Portonovi u Herceg Novom.

Izvor: MINA-BUSINES

Foto: Depositphotos/markovskiy

Foto: Depositphotos/markovskiy

Tom prilikom upoznao se sa sadržajima i aktivnostima koji će od 1. avgusta biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti.

On je kazao da mu je drago što je u mogućnosti da na poziv predsednika Borda direktora kompanije Azmont Investments, Ahmeta Erentoka, obiđe Portonovi u fazi koja predstavlja završnicu realizacije jedne veoma vredne investicije koja će označiti i početak stavljanja u funkciju tog rizorta, prenal je agencija Mina.

“Impresioniran sam onim što sam ovde video. S obzirom da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo neverovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je sve u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja”, kazao je Đukanović.

Kada je 2012. godine kompanija Azmont Investments ušla na crnogorsko tržište, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona evra u prve četiri godine, odnosno 258 miliona evra za osam godina.

Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona evra, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu evra.

U svim segmentima projekta sada je angažovano u proseku hiljadu i po radnika.

Đukanović je kazao da će se kroz završetak gradnje ključnog objekta hotela One&Only, prvog takvog hotela u Evropi, bitno unaprediti hotelska ponuda na crnogorskoj obali i u Crnoj Gori uopšte.

“Takođe, veoma je dobro primetiti da već u ovoj fazi gradnje ovdje radi otprilike oko hiljadu i po ljudi, a da su mnogi od njih građani Crne Gore. Ovo je ozbiljna šansa za rešavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i ključna šansa za razvoj Crne Gore”, smatra Đukanović.

Erentok je podsetio da su na današnji dan prije sedam godina potpisali sporazum sa crnogorskom vladom za razvoj i izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa.

“Mi ćemo prve goste imati početkom avgusta, a krajem godine gradnja hotela će biti završena. U aprilu naredne godine hotel će biti spreman da primi prve goste”, rekao je Erentok.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara ekskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija.

Svetski brendovi, kao što su prvi One&Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom i D-Marinom kapaciteta 238 vezova i mogućnošću prijema brodova dužine do 120 metara, sastavni su deo Portonovi rizort ponude.