Novom saobraćajnicom brže do Kliničkog centra Srbije

Beograd — Novoizgrađena saobraćajnica povezuje Klinički centar Srbije sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći.

Izvor: Tanjug

Foto: B92

Foto: B92

Dužina saobraćajnice iznosi 350 metara, a njen najveći značaj je što će pacijenti u najkraćem roku moći da dobiju neophodnu pomoć lekara, bilo da je reč, na primer, o Urgentnom centru ili Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su novoizgrađenu saobraćajnicu pri Kliničkom centru Srbije.

Ministar Lončar kaže da će do porodilišta, zahvaljući novoj saobraćajnici, pacijenti stizati za pola minuta, odnosno za minut do Urgentnog centra, jer će se, kako kaže, izbeći gužve u ulici Kneza Miloša.

On je dodao da saoobraćajnica već funkcioniše, kako za kola Hitne pomoći, tako i za sve građane.

Inače, put čija je izgradnja počela u martu obeležen je horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a za javno osvetljenje je postavljeno 14 stubova.

Ministar Stefanović podseća da je MUP nabavio novi helikopter sa najsavremenijom medicinskom opremom, navodeći da je brzina, kada je reč o spašavanju života, značajan faktor.

“Sve što se dešavalo u prethodnom periodu, uključujući nabavku iks noža, gama noža, pokazuje da razmišljamo da stvorimo uslove da se pacijenti u Srbiji leče kao bilo gde drugde u svetu. Za pripadnike policije je to takođe značajno, zbog specifičnosti posla. Skraćivanje vremena putovanja do lekara znači veća šansa da se nekom spasi život”, rekao je Stefanović.

On je zahvalio Ministarstvu zdravlja, ali i lekarima zbog brige koju pokazuju prema policijskim službencima, ali i svim građanima Srbije.

Foto: B92

Foto: B92