Završava se košarkaški kamp “I came to play” na Letenci

Više od 100 mladih iz 7 zemalja regiona provelo je početak jula na Fruškoj gori. Letenka će im, kažu, i ove godine ostati u najlepšem sećanju, a znanje i prijateljstva koja su ovde stekli najveći je utisak koji će poneti iz kampa.

Pored košarkaških i sportskih veština koje učesnicima kampa prenose profesionalni sportisti i treneri, organizatori i svi oni koji podržavaju ovaj sportski događaj imaju još jedan, možda i važniji cilj. Naučiti mlade iz regiona najvažnijim životnim vrednostima.

“Ovo je verovatno jedan od najboljih projekata čiji smo mi deo od samog početka, i koji okuplja svu tu decu iz regiona. Učimo ih najvažnijim vrednostima života, kako da komuniciraju, da budu tim. Ovo je neverovatan program koji ih zapravo uči da je sport više od sporta. Ponosni smo što smo podrška svake godine”, ističe Majkl Bruk, ataše za kulturu Ambasade SAD u Srbiji.

razglednice5

“Za svih 12 godina koliko smo ovde užasno smo ponosni na sve naše diplomce. To su danas mladi ljudi koji igraju na vrhunskim univerzitetima u Americi, ali moram da kažem da smo još ponosniji na mlade ljude koji su postali doktori nauka, lekari, pravnici i svi oni se vraćaju na Letenku”, kaže Minja Delić, organizator kampa.

Košarkaški kamp “I came top play” počeo je 6. jula i trajaće još sutra. Program je za sve učesnike potpuno besplatan, po čemu je on jedinstven, ne samo u regionu već i u ovom delu Evrope.

[embedded content]