Tužilaštvo traži pritvor za Mrvaljevića

Tužilaštvo sumnjiči Z.M. da je izvršio “udruživanje radi vršenja krivičnih dela”, trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

O predlogu tužilaštva za pritvor do kraja dana treba da odluči sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

zatvor, resetke, hapsenje

Mediji su preneli da je reč o Zoranu Mrvaljeviću zvanom Mrva, kojeg je policija označila kao osobu koja za račun vo­đa “škaljarskog klana iz Crne Gore” ulaže prljav novac u legalne tokove u Herceg Novom, a u Beogradu je uhapšen u nastavku akcije protiv falsifikovanja i izdavanja lažnih ličnih dokumenata.

Drugoj osobi koja je pre dva dana bila privedena nije određeno zadržavanje i biće procesuirana u redovnom postupku.

U junu je uhapšena i J. P. (1980), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, za koju se sumnja da je dala crnogorskom državljaninu Z. M. podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu sredinom marta ove godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Službenica J. P. uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, a u istoj akciji uhapšeni su i Novosađanin N. B. (1978) i crnogorski državljanin M. V. (1985) zbog krivičnih dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

Tada je protiv policijske službenice Z. D. (1965) podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.