Žander: Ne osećam pritisak, došao sam da osvojim titulu

Iskusni levi bek stigao je u Zvezdu iz kiparskog Pafosa i zadužio dres sa brojem 18.

zander,, zvezda

“Srećan sam što sam došao u Zvezdu i stekao privilegiju da nosim crveno-beli dres. Svestan sam veličine kluba i značaja grba koji ću braniti. Imamo dobar tim i očekujem da ostvarimo uspeh i ove sezone. Osećam se veoma spremno, od dolaska treniram intenzivno i jedva čekam priliku da debitujem”, rekao je Žander na promociji na stadionu “Rajko Mitić”.

Žander kaže da ne oseća pritisak velikog očekivanja javnosti, pre svega zbog loših iskustava Crvene zvezde sa Brazilcima.

“Ne osećam pritisak zbog očekivanja javnosti ili prethodnog učinka mojih sunarodnika. Svako je igrač za sebe. Došao sam da osvojim titulu i spreman sam da preuzmem odgovornost”.

On je otkrio i da se oko dolasku u Zvezdu konsultovao sa bivšim vezistom Partizana Sašom Markovićem, koga poznaje sa Kipra.

“Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo u Tondeli zajedno. Radi se o sjajnom fudbaleru i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspeha”, istakao je Žander.

Mrkela: Degenek je dobrodošao u Zvezdu

Australijski fudbalski reprezentativac Miloš Degenek dobrodošao je da se vrati u Crvenu zvezdu ukoliko napusti Al Hilal, izjavio je sportski direktor Mitar Mrkela.

Degenek je blizu raskida saradnje sa saudijskim klubom, samo šest meseci od transfera iz Zvezde za četiri miliona evra.

“Degenek je ostavio izvanredan utisak kao igrač i profesionalac. Uvek je dobrodošao, ako bude slobodan”, rekao je Mrkela.

Mrkela je prokomentarisao i status Vujadina Savića, kao i spekulacije oko mogućeg odlaska u kiparski APOEL.

“Za Savića nema interesovanja. On je igrač Crvene zvezde”, zaključio je Mrkela.