Podrška digitalizaciji malih i srednjih preduzeća

Programom koji PKS i GIZ realizuju u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) preduzećima se obezbeđuje stručna podrška sertifikovanog digitalnog konsultanta za izradu Ekspertske analize i Strategije digitalizacije, navodi se u saopštenju.

srednjoskolci, kompjuter, mladi, internet, posao, omladina jpg

Organizatori programa izradu ovih dokumenata finansiraju u potpunosti ili sa polovinom sredstava a posle ove faze preduzeća dobijaju mogućnost da uz sufinansiranje od 50 odsto, maksimalno do 5.000 evra, primene rešenje razvijena u Strategiji.

Javni poziv za kompanije iz Srbije, da se prijave za Program podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća za 2019. i 2020. godinu otvoren je dok postoje obezbeđena sredstva, a zainteresovani se prijavljuju popunjavanjem online upitnika dostupnog na veb-sajtu CDT-a.

“Benefiti za mala i srednja preduzeća iz ovog programa su višestruki, primena digitalizacije u svim oblastima poslovanja realnost i neminovnost, a one kompanije koje se sada ne uključe u proces digitalne transformacije poslovanja za pet ili šest godina biti u situaciji koju slikovito mogu opisati kao pokušaj da u avgustu ugradite klimu,” kaže jedan od digitalnih konsultanata Vladimir Trkulja a prenosi GIZ.

Očekuje se da će do kraja 2019. godine ekspertske analize biti završene za 175 preduzeća, Strategiju digitalizacije dobiće njih 120 a u fazi implementacije podrška će biti obezbeđena za 110 malih i srednjih preduzeća, saopštio je GIZ.