Otvoreno Kulturno leto u Rumenki

Prvi dan manifestacije posvećen je obeležavanju dana zaštitnika tog mesta – Svetih apostola Petra i Pavla, uz prigodan muzički i dramski program, i izložbu pod nazivom ”Prve dve godine KC Rumenka”.

kulturno, leto, rumenka

“Kao što smo i predvideli u Strategiji razvoja kulture, grad Novi Sad radi na podizanju kapaciteta, širenju infrastrukture, ali i na decentralizaciji. Dobar primer svega toga je i ovaj Kulturni centar, na čiju delatnost smo ponosni, jer je kvalitetnim kulturnim programima opravdao poverenje koje mu je ukazano. Ova manifestacija posvećena je i očuvanju kulturne baštine, tradicije i običaja, ali neguje i savremeno stvaralaštvo u kulturi. S druge strane, to je i odlična prilika da se Rumenka turistički promoviše, jer je u ponudi i odličan zabavni program. Rumenka je prigradsko naselje sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom i svakako ima mnogo togo zanimljivog da pokaže”, naglasio je Rožić.

Nakon programa otvaranja manifestacije, publika je mogla da uživa u predstavi za decu ”Maša i medved”, i u komediji ”Nepopravljivi papučar”, a u petak 12. jula, posetioce očekuje još kulturnih sadržaja i celovečernji muzičko-zabavni program.