Osnivač Glas Javnosti i Kurira promovisao knjigu “Silovanje razuma”

Knjiga je podeljena na dva dela, prvi se odnosi na period pre 5. oktobra 2000.godine i na Rodićev ”rat” sa Slobodanom Miloševićem i tadašnjom vladajućom strukturom, a drugi deo posvećen je dešavanjima posle 5.oktobra.

novine mediji stampa

Rodić je na promociji rekao da je Miloševićeva vlast želela da uništi njegove tadašnje novine Glas javnosti, a “spasao” ga je, kaže, Milutin Mrkonjić, kao direktor CIP-a, kada je trebalo da plati kazne Privrednom sudu.

Ono što je za njega usledilo posle 5. oktobra Rodić je nazvao “terorom demokrata”, a, govoreći o pritiscima u to doba i pokušajima “gišenja i otimanja” njegovih novina, posebno je apostrofirao Mlađana Dinkića, Miroslava Miškovića, Borisa Tadića, Dragana Đilasa. . .

Rodić je u knjizi opisao razgovore sa brojnim političarima i funkcionerima, od “dobronamernih savet”, preko upozorenja, do “pretnji smrću” zbog onoga što su njegove novine objavljivale.

U knjizi je detaljno opisao i dane iz 2009. godine, kada je uhapšen za utaju poreza što je, kako kaže, vlast Borisa Tadića iskoristila da preuzme Kurir i na negovo čelo postavi ”svoje poslušnike”.