Kvalifikacije za LE: Jermeni na Brdu, Nišlije u Estoniji

Nišlije gostuju u Estoniji ekipi Flore, dok Čukarički dočekuje jermenski Banants.

liga evrope jpg

“Sigurno da je ova prva naša utakmica najvažnija u ovoj sezoni. Ekipa Flore je već u sezoni odigrala nekih 15-20 utakmica. Neće biti lako. Mislim da smo individualno bolja ekipa, ali na terenu je sve to drugačije. Za nas je pozitivan rezultat pobeda, ali mislim da bi najvažnije bilo da ne primimo nijedan gol, ali ako bismo uspeli damo jedan ili više, mislim da bi to bilo veoma značajno. Revanš se igra na Čairu, svi se nadamo pozitivnom rezultatu u Estoniji, posle toga da ljudi u što većem broju dođe da nas u prvom kolu. Ovo je najvažnija utakmica, ne samo za klub već i za grad”, rekao je Meleg.

Meč između Flore i Radničkog igra se od 18 sati u Talinu.

Trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović, pred meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Banantsa na svom terenu, rekao je da oba tima imaju podjednake šanse za prolaz dalje i da će utakmica biti neizvesna.

“Momci su vredno radili i ja sam zadovoljan odnosom i radom igrača. Sutra treba da se pokažemo u dobrom svetlu. Ekipa se malo razlikuje od prošlogodišnje, ali želja mi je da sutra igrom pošaljemo poruku tribinama. Igramo protiv kvalitetne i iskusne ekipe, koja godinama igra evropsko takmičenje, ima bivše i sadašnje A reprezentativce Jermenije, uz dosta stranaca”, rekao je Veselinović.

On je dodao da je plan Čukaričkog da utakmicu usmeri u pravcu koji odgovara ekipi sa Banovog brda.

Prvi meč između Čukaričkog i Banantsa igra se na Banovom brdu od 20.30.