Zeri citira Zaeva:Informaciju nisam dobio ni od Beograda, ni od Prištine

PRIŠTINA, SKOPLJE –

Makedonski premijer, Zoran Zaev, držao se danas onoga što je rekao u telefonskom razgovoru sa ruskim komičarima, objavljenom na Internetu, o navodnom postojanju tajnog plana za podelu Kosova, tvrdeći da nema šta tome da doda i da tu informaciju nije dobio ni od Prištine, ni od Beograda.

“Niko tu informaciju nije podelio sa mnom, ni kosovska, ni srpska strana. Zato što je to bilateralno pitanje”, rekao je Zaev, prema prištinskom Zeriju, ali nije naveo od koga je dobio takvu informaciju.

zaev

Tu izjavu Zaeva citirao je danas prištinski Zeri kao njegov odgovor na pitanja novinara, ali ne navodi gde je i u kojoj prilici makedonski premijer razgovarao sa novinarima.

U makedonskim medijima ova izjava nije objavljena.

“Mi smo ovde kao prijatelji da bismo rešili problem. Svi želimo da imamo rešenje za taj problem. Evropa je jasno definisala pitanja Grčke i RSM, pitanje o Kosovu i problem sa kojim se Bosna i Hercegovina suočava sa ustavnim uređenjem”, citira Zaeva prištinski list.

Makedonski premijer je još rekao da zaposleni u njegovom kabinetu neće snositi odgovornost, te da ne postoji protokol koji bi mogao da spreči njegovu komunikaciju sa, kako je rekao, šefovima drugih država.