Zaplena droge i municije u Beogradu

Beogradska policija je u dve odvojene akcije zaplenila oko 1.4 kilograma heroina, oko 1.6 kilograma amfetamina, manju količinu marihuane, kao i 55 komada municije i uhapsili dve osobe.

metak meci naoruzanje municija hronika ubistvo oruzje morguefile com jpg

Tokom akcija uhapšena su i dva osumnjičena, koji će u roku od 48 sati nakon uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopšteno je iz MUP-a.

U prvoj akciji uhapšen je M.Đ. (1991) iz Beograda, pošto je policija u dvorištu kuće u kojoj živi pronašla oko 1.4 kilograma heroina, oko 4.2 kilograma smese kofeina i paracetamola, manju količinu marihuane, kao i 55 komada municije.

Njemu se na teret stavljaju krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U drugoj akciji zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge uhapšen je G.S. (1973).

U stanu i drugim prostorijama koje koristi G.S. policija je pronašla oko 1.6 kilograma amfetamina i oko 100 grama marihuane, precizira se u saopštenju.