Maljoku pozvan u Hag; Haradinaj: Branićemo Kosovo po svaku cenu

PRIŠTINA –

Bivši komandat tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, Naim Maljoku, pozvan je na saslušanje u Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, ali je najavio da neće moći da se odazove zbog, kako tvrdi, ozbiljno ugroženog zdravstvenog stanja.

Maljoku je na svom fejsbuk profilu napisao da mu je poziv saopšten telefonom na slovenačkom jeziku.

haski, tribunal, hag, jpg, 660x330

Rekao je i da ga je Tužilaštvo pozvalo radi saslušanja u svojstvu svedoka.

Takođe, napisao je da ga “njegovo učešće u borbama tzv. OVK čini veoma ponosnim, što će, kako je naveo, preneti i na svoje potomke”.

Haradinaj: Branićemo Kosovo po svaku cenu

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ponovio je danas da Kosovo neće biti podeljeno i da će vlada, kako je rekao, braniti suverenitet i integritet te teritorije po svaku cenu.

“Poštovani građani Republike Kosovo, mi smo zajedno i jaki smo! Niko nas neće podeliti. Suverenitet i iintegritet Kosova su nepovredivi i mi ćemo ga braniti po svaku cenu”, napisao je Haradinaj na fejsbuk profilu.

Haradinajeva poruka je usledila nakon što je u Prištini ponovo pokrenuta priča da se predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači ne odriče ideje o razmeni teritorija sa Srbijom.

Poslanik opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je na konferenciji za novinare ranije danas da Tači sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem “ima tajni plan o podeli Kosova”.