Srbiju tuže za ono što traže

List prenosi da su se u isto vreme kljucni ljudi “Adrie” sastali sa slovenčkim premijerom Marjanom Šarecom i drzavnim sekretarom Vojmirom Urlepom, a pored priče o planovima i viziji, kako tvrde mediji, trazili su i drzavnu pomoć.

avion

Nemački vlasnici očekuju da im zemlja pomogne, a u suprotnom, prema navodima Siol.neta, predviđaju da će zatvoriti kompaniju, otpustiti stotine zaposlenih i odseći Sloveniju od ostatka sveta neposredno pre početka predsedavanja EU.

Kako ovaj portal tvrdi, tražili su od premijera pomoć da regulišu pitanja sa državnim kompanijama i bankama.

Kako navode Novosti, “Adria ervejz” privatizovan je 2016. godine i prvu godinu sa novim vlasnikom završio je u plusu od 3,2 miliona evra, ali je te godine prodao ime za 7,6 miliona evra. Nerednu , 2017. godinu završio je sa gubitkom od 5,4 miliona evra, a prošlu u minusu od oko pet miliona evra.

Mučeći se sa svojom likvidnosčhu Adria je “uprla prst” u Er Srbiju. Lane su od srpske Komisije za kontrolu državne pomoći trazili ocenu da li je pomoć koju naš avio prevoznik dobija od drzave, koja je njen većinski vlasnik, nezakonita, napominje list.