Parkiranje i izmena autobuskih trasa za vreme Exita

NOVI SAD –

Tokom četiri dana festivala, neminovne su gužve u saobraćaju. Ako se odlučite da do Tvrđave dođete autobusom, linije će biti pojačane, a ako ipak želite da idete svojim kolima, evo gde možete da se parkirate, ako dođete na vreme.

...

Parking servis ove godine obezbedio je 220 besplatnih parking mesta i to u ulicama prote Mihaldžića, Trg vladike Nikolaja i parking prostor uz Kej skojevaca. I pored toga, moguće je da kapacitet parkirališta neće biti dovoljan za sve koji krenu automobilima.

parking parkiranje

Jasna Kovčin, portparolka JKP “Parking servis” kaže:

“Tako da s jedne strane apelujemo na vozače da razmisle da li je najbolja opcija zapravo doći automobilom, a za one koje smartaju da to jeste najbolja opcija, da jednostavno budu spremni da se možda parkiraju i u nešto širem krugu oko Petrovaradinske tvrđave.”

Kao alternativa, GSP Novi Sad organizovao je adekvatan prevoz za sve posetioce Egzita. Uz izmene na redovnim linijama, uvode se i vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave.

Posetioci će imati mogućnost da kupe nedeljnu kartu, koja košta 841 dinar, sa kojom će imati neograničen broj vožnji po gradu. Karte mogu kupiti na platou ispred Železničke stanice, na kioscima GSP-a i u Egzit kampu.

Za vreme trajanja festivala, autobusi koji će saobraćati na linijama do festivala i kampa, biće posebno obeleženi, a radiće i dežurna pauk služba u saradnji sa saobraćajnom policijom i komunalnom inspekcijom, kako usled nesavesnog parkiranja, ne bi došlo do kolapsa i saobraćajnih gužvi.

[embedded content]