Mihajlović: Gradićemo još 400 kilometara novih autoputeva

“To ne bi bilo moguće da nemamo uređen budžet i da nismo politički i finansijski stabilni”, rekla je Mihajlović gostujući na RTS-u, saopštilo je ministarstvo.

autoput, u, izgradnji

Istakla je da tokom leta kreće izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine, autoputa ka BiH od Sremske Rače do Kuzmina, ali i autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica.

“Moravski koridor je veoma važan, jer će spojiti Srbiju sa Srbijom, fali nam taj centralni deo autoputa i on će spojiti ne samo koridore 10 i 11, već će i povezati kraj u kojem živi pola miliona građana i posluje 200.000 malih i srednjih preduzeća”, kazala je ministarka.

Takođe, dodaje, u okviru tog projekta biće uređena i Morava i njene pritoke, jer je to plavno područje, a uradiće se i telekomunikacioni koridor.

Mihajlović je dodala da je započela izgradnja deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, koja će se dalje račvati ka Crnoj Gori i ka BiH, dok će naredne godine započeti izgradnja deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, do Pločnika.

“Ova vlada ne započinje nijedan novi projekat dok ne reguliše eksproprijaciju i svu neophodnu dokumentaciju. Nema razloga da građani brinu. Obići ćemo sva mesta kroz koja će proći Moravski koridor, da razgovaramo sa meštanima i pokažemo im kuda će autoput proći i šta će im to doneti”, rekla je ona.

Mihajlović je najavila i odlazak na istočni krak Koridora 10, u Sićevo.

“Završili smo južni krak, kroz Grdelicu, i svi građani koji koriste tu deonicu najbolji su promoteri važnosti tog projekta. Ostalo je da završimo istočni krak, podjednako važan, gde imamo problema sa jednim izvođačem. Biću sa svojim timom u julu dole, da damo podršku i poguramo koliko možemo, možda da uvedemo i još jednog izvođača, kako bi sve bilo gotovo na jesen”, rekla je ministarka.