Antić na čelu srpske delegacije na sajmu u Landžou

Tokom prvog dana posete gradu Landžou, ministar se sastao sa delegacijom koju je predvodio Sekretar komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa provincije Gansu, Lin Duo.

aleksandar, antic

Antić je izrazio zahvalnost na pozivu Srbiji za ovako značajnu manifestaciju, istakavši da provincija Gansu ima stratešku poziciju u inicijativi “Pojas i put”, budući da neki od najznačajniji putnih pravaca kojima se odvija trgovina, prolaze upravo kroz tu provinciju.

Srbija je počasni gost na 25. kineskom Landžou sajmu za investicije i trgovinu i izuzetno je zadovoljstvo biti na čelu delegacije naše zemlje. Predsednici Srbije i NR Kine, Aleksandar Vučić i Si Đinping, gotovo svakodnevno rade na jačanju najviših ekonomskih i političkih odnosa, i oni će biti sve jači, a saradnja sve bliža i intenzivnija u vremenu koje dolazi, rekao je Antić.

“Srbija je snažan partner Kine u okviru inicijative “Pojas i put”, i upravo ćemo na ovom forumu predstaviti sve potencijale za jačanje saradnje među narodima na svim poljima, dalji razvoj zajedničkih investicija, ali i za povećanje trgovinske razmene Srbije i Kine”, naglasio je ministar Antić.

On je pozvao predstavnike Gansu provincije da posete Srbiju na najvišem političkom nivou, i tom prilikom se sretnu lično sa predstavnicima državnog vrha Srbije.

Sekretar komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa provincije Gansu, Lin Duo, ukazao je na spremnost za unapređenje ekonomskih odnosa te provincije i Srbije.

Dolazak naše delegacije u Srbiju i susret sa državnim vrhom za nas je još jedna potvrda prijateljstva dve zemlje i produbljivanja privredne saradnje kroz nove investicije i unapređenje trgovinskih odnosa Kine i Srbije, izjavio je Lin Duo.

Ministar Antić sutra će se obratiti na Forumu “Put svile i kooperativni razvoj”, a na marginama sajma predviđeni su sastanci sa predstavnicima kineskih kompanija.