Rad sa mladima recept za ozdravljenje domaćeg rukometa (AUDIO)

rukomet wide jpg

Prolećni deo prvenstva bio je uspešniji od jesenjeg za rukometašice “Temerina” i zahvaljujući osvojenim bodovima pri samom kraju sezone izborile su opstanak u Prvoj ligi, a mladi stručnjak Teodor Majkić ih je vodio do tog cilja.

“Vratili smo u tim nekoliko iskusnijih igračica i njima priključili devojčice od 14 i 15 godina, što se pokazalo kao dobar spoj u kojem je napravljen ambijent za napredovanje mladih igračica”, objašnjava trener Majkić.

Zajedno sa Majkićem je prvi tim vodio i trener čije se ime sa poštovanjem izgovara u Temerinu, a reč je o Jovanu Risoviću koji je zaslužan za popularizaciju rukometa u ovom kraju.

“Temerin ima dugu tradiciju u ovom sportu još od vremena stare Jugoslavije kada je igrao u najvišem stepenu takmičenja i ima nekoliko igračica u reprezentaciji”, kaže Risović i dodaje da je klub u fazi povratka na staze stare slave.

“Pre nekoliko godina smo pojačali rad sa najmlađim kategorijama, a prošle godine smo sa devojčicama do 12 godina postali državni šampioni”, ukazuje Risović i dodaje da u klubu trenira više od 40 devojčica.

On dodaje da je u problemu sa igračima jer je klub napustilo više generacija igračica, te da je cilj kontinuitet u stvaranju mladih igračica kako se taj problem ne bi ponavljao.

Klub ima veliku bazu iz koje može da bira igračice, s obzirom na to da raspolaže halama u Temerinu i Bačkom Jarku, te deca iz oba mesta treniraju 3 do 4 puta nedeljno.

Ženska ekipa “Temerina” sa mladim sastavom je završila takmičenje u severnoj grupi Prve lige na 8. Mestu, od 12 ekipa.