Nedimović i Radojević obišli radove na kanalu “Kula-Mali Iđoš”

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar Vuk Radojević obišli su danas poljoprivredno gazdinstvo porodice Ljutica u Lovćencu.

ministar, nedimovic, lovcenac, web

Milo Ljutica do sada nije konkurisao za subvencije, a poslednjih godina najviše je ulagao u uzgoj živine.

“Trenutno je pun kapacitet, bavim se uzgojem živine, kapacitet ove farme je oko 70 hiljada, mi držimo oko 35 do 40 hiljada zbog uslova, jako su hladne zime, topla su leta i onda smo morali da nađemo neku sredinu gde će sve da bude i dalje profitabilno”, kaže Ljutica.

Tokom posete ministar poljoprivrede Branislav Nedimović podsetio je na značaj krupnih infrastrukturnih projekata u opštini Mali Iđoš.

“Obilazeći ljude na terenu i razgovarajući sa njima mi možemo da pripremimo sistem podrške poljoprivrednicima kakav treba da bude i kakav realno ljudi traže. Ali ja želim jednu drugu stvar da kažem ovde u Malom Iđošu. Ovde se gradi ovaj dvonamenski kanal vrednosti 4 miliona eura. Ulaganje u poljoprivrednu infrastrukturu koja omogućava kasnije navodnjavanje, ulaganje u elektrifikaciju polja, to je ono što ustvari donosi našim poljoprivrednicima da im proizvodnja bude jeftinije”, kaže Nedimović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Vuk Radojević, pohvalio je domaćina zbog zaokružene poljoprivredne proizvodnje.

“Ovo su zaista pravi primeri dobre prakse, ovo poljoprivredno gazdinstvo i ja zaista želim da pohvalim domaćina i da ga pozovem da iskoristi mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju”, kaže Radojević.

Nedimović i Radojević su, u nastavku posete opštini Mali Iđoš, obišli radove na izgradnju kanala „Kula-Mali Iđoš“ koji će obezbediti navodnjavanje za 11 i po hiljada hektara poljoprivednog zemljišta.