Kongres nauke i privrede na FTN-u

NOVI SAD –

Novi Sad i Fakultet tehničkih nauka od danas, pa do 4-og jula, biće mesto susreta nauke i privrede. Na dvodnevnom kongresu najbolji studenti, docenti i asistenti, u organizaciji studentskog ogranka instituta za elektroniku i elektrotehniku, imaće priliku da se usavrše, a potom prenesu znanja na lokalnom nivou.

...

Pre svega razmena iskustava, umrežavanje, a potom i sticanje znanja i veština u poslovanju mogućnosti koji se dvodnevnim kongresom nude najboljimа sa elektrotehničkih fakulteta iz 16 evropskih zemalja i severne afrike. A Novi Sad je opet u epicentru, ali kao mesto susreta u kom se razgovara o tome kako će tehnika napredovati.

ftn

O značaju kongresa govori i podatak da je sa 420 hiljada članova i eee najveće profesionalno udruženje na svetu, a naša zemlja pripada regiji 8 koja broji najviše članova.

Ovaj događaj je jedan od razloga što je novi sad proglašen za omladinsku prestonicu Evrope, kaže koordinator OPENS-aa, Vukašin Grozdanović, i ističe da će uvek podržavati inicijativu mladih kada se bore za znanje i razmenu iskustava.

[embedded content]