Godine nisu problem za preduzetništvo

Anja Smiljanić je mlada poslovna žena koja ima samo 23 godine i već je samostalna. Pored kafea ima studio za lepotu, a dnevno radi po 14 sati. Ističe da nije razmišljala da napusti svoju zemlju ili upiše fakultet poput njenih vršnjaka, već je želela da što pre ostvari svoje vizije i uđe u preduzetničke vode. Nije znala da li će to što ona radi biti prihvaćeno na tržištu, ali je ipak rešila da rizikuje.

apatin setaliste centar

“Počela sam da radim sa 13 godina, a prvi posao je bio na njivi, sećam se na 40 stepeni išla sam u metlice i tamo bila najmlađa. Mnogi su se pitali zašto to radim, ali ja sam želela da imam više, te mi godine nisu bile problem. Radila sam prvu smenu u metlicama, a kada dođem kući, malo odmorim, pa radim kod oca u lokalu od 16h do 00h i tako dok nisam uštedela za svoj posao”, kaže Anja Smiljanić

U zavisnosti od potreba posla, Anja angažuje oko devet lica.

“Podršku sam imala od roditelja, a najviše od oca. U svakom poslu je dobro imati konkurenciju, ja sam uvek za konkurenciju, jer što nas je više to će svako bolje da radi. U salonu radim madero terapije i to mi je oduvek bila želja da radim, pored noktiju. Za nepunih godinu dana rada imam preko 500 zadovoljnih klijenata i mislim da to nije malo”, kaže Anja Smiljanić.

Ova mlada poslovna žena ističe da se mnogi ljudi koje poznaje suočavaju sa pitanjem da li da svoju karijeru usmere ka građenju sopstvenog poslovanja ili da se ipak opredele za zaposlenje u nekoj od domaćih ili stranih firmi, a njen odgovor je uvek bio: “Najbolje je biti svoj gazda”. Ovim se ona upisala u 850 preduzetnika koji posluju u Apatinu, među kojima je ona najmlađa.