Babuške, ruska jela, bajke, muzika,…, u Merkator hipermarketima

Prisutni su imali priliku da probaju tradicionalne ruske specijalitete i da se upoznaju sa ruskom kulturom.

babuska matrjoska rusija jpg

Hladna ruska čorba Okroška, vinigret salata, slane i slatke blinje, čak-čak specijalitet i salata od haringe, bili su deo posluženja, a ruske igre, muzika i izrada ženskih pletenica dočarali su životni stil ove zemlje.

Posetioci Merkator hipermarketa na Novom Beogradu i u Novom Sadu će do 12. jula imati priliku da probaju i kupe neka od tradicionalnih ruskih jela pripremljenih na gastro odeljenju, ali i druge ruske artikle poput sira, sardine i skuše, morskih algi, čokolade, bombonjera, keksa, čuvene votke, piva, knjiga, igračaka za decu, kozmetičkih proizvoda i jedan od autentičnih suvenira – Babušku.

Tokom vikenda, 15. i 16. juna, osim degustacije ruskih specijaliteta i predstavljanja ruskih igara i muzike, posetioce u Merkator hipermarketu Beograd očekuju brojne aktivnosti.

U okviru dečjeg kutka mališani će čuti neke od najlepših ruskih bajki, dok će u ženskom kutku frizeri praviti ruske pletenice.

Kako bi Merkator kupci mogli da vide nastanak najpoznatijeg ruskog suvenira Babuške, umetnici će ih kreirati i oslikavati tokom navedenog vikenda.