Vesnić nastavlja sezonu na Red Bul Ringu u Austriji

Milovan Vesnić i njegov tim ASK Vesnić ovog vikenda na Red Bul Ringu u Austriji nastavljaju borbu za šestu titulu evropskog prvaka na kružnim stazama.

SNIzvor: B92, Tanjug

Photo by Francois Nel/Getty Images

Photo by Francois Nel/Getty Images

“Posle nerealnih uslova, zbog velikog broja od oko 40 učesnika na Hungaroringu, 15 automobila na stazi Red Bul Ring biće pravo olakšanje i prikaz stanja u TCR Istočna Evropa”, rekao je Vesnić.

On ističe da odlično poznaje austrijsku pistu, na kojoj je redovno nastupao u prvenstvu Centralnoevropske zone.

“Volim tu stazu, samo da uslovi budu stabilni, kakvi god da su i da ne bude “ni tamo ni ovamo”, kao što je bilo u Mađarskoj. Ali, na to ne možemo da utičemo,”ističe Vesnić.

Takmičari TCR Istočna Evropa na Red Bul Ringu voze samo jedne kvalifikacije, a startna rešetka za prvu i drugu trku popunjavaće se prema najbržem i drugom najbržem izvezenom krugu.

Vesnić je u klasi TCR Istočna Evropa neprikosnoven već šestu godinu, a to su pokazale i prve dve trke na madjarskoj stazi, gde je preuzeo lidersku poziciju sa 35 bodova ispred glavnog rivala Slovaka Martina Ribe sa 26 i klupskog kolege Jakuba Višomirskog sa 25 bodova.

“Riba je najveća konkurencija sa TCR Hondom nove generacije. Tu je i Tomaš Pekarž sa Reno Meganom koji je šampion u dosta serija u poslednjih nekoliko godina. Sa njim očekujem najveći duel na ovoj trci“,
dodaje Vesnić.