Slavni DJ Sven Vath 30. avgusta na Sea Dance festivalu (VIDEO)

Nadaleko čuvena mts Dance Arena, legendarna bina EXIT festivala, ali i jedna od najvećih i najdugovečnijih na svetu, ovog leta stiže na Jadran na kojoj će nastupiti popularni DJ.

dj, sven, vath, sea, dance

Čoveka koji je ispisao prošlost, sadašnjost, a zasigurno i budućnost elektronske muzike, stvorivši savremeni zvuk nekoliko vodećih muzičkih stilova današnjice, fanovi popularno zovu “Papa Sven”, priznajući mu tako njegovu istinsku ulogu pokretača i lidera svetske tehno zajednice.

Slavni Nemac iz Frankfurta na glavnu binu pored tirkiznog mora donosi hitove koji su ga učinili simbolom evropskog dance zvuka još ranih devedesetih, ali i najnovija izdanja jedne od najvećih izdavačkih kuća u istoriji “Cocoon” koja već dve pune decenije oblikuje trendove na svetskoj elektronskoj sceni objavljujući izdanja producenata kao što su Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Guy Gerber i desetine drugih.

A 20 godina rada bez prestanka ovog leta slave i Cocoon žurke, koje su nezaobilazan deo ponude čuvenog španskog ostrva i najvažnije destinacije za noćni provod, Ibice, dok je Sven za ovu veliku proslavu u svoj kalendar uvrstio neke od najvećih festivala na planeti među kojima je ovog leta i Sea Dance.

Njegov prvi nastup u Crnoj Gori stiže u trenutku kad je veći nego ikad i dok ga danas prate desetine miliona fanova širom sveta koji su sa njim ušli u svet elektronske muzike za čiju se konstantu renesansu brine iz godine u godinu, već pune tri decenije.

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. avgusta, do nedelje, 1. septembra, a pored Svena Vatha, nastupe su potvrdili i najuspešniji muzički producent 21. veka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svetu David Guetta, vodeći nemački producent i DJ Robin Schulz i francuska klupska senzacija, duo Ofenbach.

Tu su i regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i neki od najpopularnijih balkanskih repera Surreal, Fox, Kuku$, Haže i Bekfle.

[embedded content]