Đokoviću ponoćni triler protiv Del Potra sa polufinale Rima!

Del Potro je oduzeo servis srpskom igraču u sedmom gemu, potom se u nekoliko navrata izvukao iz teške situacije i došao do prednosti u setovima.

Činilo se da nas sličan scenario očekuje i u drugom, kada je na početku tog dela Srbin još jednom bio neuspešan na brejk lopti, ali se srećom to nije dogodilo.

Konačno se trenutak za brejk dogodio u šestom gemu, tada je Đoković sačekao da protivniku opadne procenat servisa, brzo se izborio za 15:40 i uz popriličnu dozu sreće obezbedio željeni brejk.

Međutim, u gemu u kojem je servirao za 1-1 u setovima je došlo do neshvatljivog pada koncentracije, “div iz Tandila” je oberučke prihvatio poklon, ali smo pravu dramu videli tek u taj-brejku

Na ivici “ambisa” našao se srpski igrač jer je konstantno jurio prednost rivala u dodatnom gemu. Del Potro je imao dve meč lopte, kod prve je promašio forhend koji ga izuzetno služio do tada, dok je kod druge Novak odigrao sjajnu skraćenu loptu. Pala je koncentracija Argentincu i Đoković je izborio odlučujući set.

Ponovo je deveti igrač na ATP listi bio taj koji je prvi zapretio, “broj 1” je nekako odoleo napadima, pre nego što je oduzeo servis Huanu Martinu u petom gemu. Sada mu je to bilo dovoljno i deseti put će se naći među četvoricom najboljih u glavnom gradu Italije.

On će se za finale boriti sa Dijegom Švarcmanom, koji je u dva seta “preslišao” Keija Nišikorija i došao do prvog masters polufinala u karijeri.

U prvom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Stefanos Cicipas (subota 14.30), što će biti repriza njihovog meča iz Madrida.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra.