Uživo: Egal Federera i Ćorića u trećem setu

Hrvatski teniser Borna Ćorić sastaje se sa Švajcarcem Rodžerom Federerom u trećem kolu Mastersa u Rimu. Federer – Ćorić 2:6, 6:4, 2:1.

LNIzvor: B92

Photo by Adam Pretty/Getty Images

Photo by Adam Pretty/Getty Images

Federer i Ćorić se sastaju po šesti put u karijeri, a u blagoj prednosti je, za sada, Federer (3-2).

Ćorić je u prva dva kola bio boji od Ože-Alijasima i Norija, dok je Federer bio slobodan u prvom kolu, pa savladao Žoaa Sousu.

Ovo je Federerov drugi meč u istom danu, zbog velikih problema sa kišom u sredu, a prvi Ćorićev posle oko dva dana odmora.

Tok meča pratite UŽIVO uz naš portal.

I set:

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ćorić je dominirao u prvom setu i potpuno ostavio Federea bez odgovora. U prvom gemu na meču Rodžer je imao 40:0, ali je Borna vezao pet poena zaredom na riternu i došao do brejka.

Hrvat je nastavio da dominira i još jedanput oduzeo servis rivalu, pa potvrdom brejka poveo sa ogromnih 4:0. Do kraja seta Borna je bio siguran na servisu, a Federer je uspeo da osvoji dva gema i izbegne sramotu.

Važno je napomenuti da je Federer tokom prvog seta zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa šakom.

II set:

Federer je ušao u ritma servisa i lako osvojio prvi servis gem u drugom setu, što mu je ukupno treći u nizu posle dva brejka koja je pretrpeo. Isto je uradio i Ćorić i izjednačio na 1:1.

Švajcarac je imao vezane gem lopte u narednom gemu, ali zakomplikovao sebi situaciju. Ipak, uspeo je da veže dva dobra poena i dođe do vođstva od 2:1.

Ćorić ni u narednom gemu nije dopustio protivniku da mu pripreti, dok je Federe ponovo morao da igra gem koji je otišao u đus. Pomogli su mu servisi, pa je ponovo poveo, ovoga puta sa 3:2.

Konačno je Federer došao do brejka! Na đusu Rodžer je odigrao verovatno najboljih forhend danas i pogodio viner, a onda je Borna svoj forhend poslao u aut – 4:2. U narednom gemu Borna je imao odgovor i došao do tri vezane brejk prilike, ali je Federer uz pomoć svog forhenda, ali i fortune, vezao pet poena i došao do potvrde brejka za 5:2!

Federer je servirao za set na 5:3, ali mu se opet desio kolaps. Ponovo je Borna došao do tri vezane brejk prilike, a Federer ovoga puta, za razliku od prethodnog gema, nije uspeo da spasi ni jednu, pa smo došli do 5:4.

Serija brejkova se nastavila! Federer je ponovo bio agresivan na riternu, a Ćorić je grešio. Spasao je prvu set loptu, ali je kod druge Rodžer pogodio liniju, a Borna zatim forhend daleko u aut za konačnih 6:4 za Švajcarca!

III set:

Photo by Adam Pretty/Getty Images

Photo by Adam Pretty/Getty Images

Bez turbulencije u trećem setu, za prekid serije brejkova. Federer je u uvodna dva servis gema izgubio po poen, dok je Borna osetio blagi pritisak na 30:30, ali osvojio naredna dva poena. Švajcarac vodi 2:1.