Uživo: Ćorić razbio Federera i poveo sa 1-0 u setovima

Hrvatski teniser Borna Ćorić sastaje se sa Švajcarcem Rodžerom Federerom u trećem kolu Mastersa u Rimu. Federer – Ćorić 2:6, 2:1.

LNIzvor: B92

Photo by Adam Pretty/Getty Images

Photo by Adam Pretty/Getty Images

Federer i Ćorić se sastaju po šesti put u karijeri, a u blagoj prednosti je, za sada, Federer (3-2).

Ćorić je u prva dva kola bio boji od Ože-Alijasima i Norija, dok je Federer bio slobodan u prvom kolu, pa savladao Žoaa Sousu.

Ovo je Federerov drugi meč u istom danu, zbog velikih problema sa kišom u sredu, a prvi Ćorićev posle oko dva dana odmora.

Tok meča pratite UŽIVO uz naš portal.

I set:

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ćorić je dominirao u prvom setu i potpuno ostavio Federea bez odgovora. U prvom gemu na meču Rodžer je imao 40:0, ali je Borna vezao pet poena zaredom na riternu i došao do brejka.

Hrvat je nastavio da dominira i još jedanput oduzeo servis rivalu, pa potvrdom brejka poveo sa ogromnih 4:0. Do kraja seta Borna je bio siguran na servisu, a Federer je uspeo da osvoji dva gema i izbegne sramotu.

Važno je napomenuti da je Federer tokom prvog seta zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa šakom.

II set:

Federer je ušao u ritma servisa i lako osvojio prvi servis gem u drugom setu, što mu je ukupno treći u nizu posle dva brejka koja je pretrpeo. Isto je uradio i Ćorić i izjednačio na 1:1.

Švajcarac je imao vezane gem lopte u narednom gemu, ali zakomplikovao sebi situaciju. Ipak, uspeo je da veže dva dobra poena i dođe do vođstva od 2:1.