Udruženje žrtava protiv sporazuma Beograda i Prištine

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da se Zapad, EU i tzv. Kosovo jedino zalažu za priznanje, kako kažu, UČK Kosova od Srbije, dok se to udruženje i Srbija zalaže za pravdu.

kosovo, srbija, kosovo, i, metohija, mapa

“Kosmetske žrtve se zalažu za pravdu, da Specijalni sud osudi i kazni vođe UČK, zatim da ukidanje vojske tzv. UČK, protiv granične platforme i tražimo formiranje ZSO i povratak na svoja vekovna ognjišta”, stoji u saopštenje.

Pritiske EU na Srbiju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost u ovom udruženju smatraju verbalnom agresijom, koja ne vodi nastavku dijaloga i dogovoru.

“Jednostrano proglašenje nezavisnosti tzv. Kosova od vođa terorističke, zločinačke UČK nikada neće biti prihvaćeno i priznato od Srbije i srpskog naroda”, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da prištinskim tim za dijalog sa Beogradom čine, kako ističu, teroristi i zločinci UČK, vođe UČK, koji su počinili monstruozne zločine kidnapovanja, ubistva, masakre, silovanja, pogrom nad Srbima, Romima, Gorancima, Albancima na Kosovu i Metohiji.

Počinioci tih zločina treba da budu u zatvoru, a ne da ih podržava, kako kažu, “demokratska EU” i “demokratski Zapad”.

“Umesto da vrše pritisak na ‘uspavano’ pravosuđe, da se ti zločinci kazne, EU i Zapad žestoko pritiskaju Srbiju, kako bi se odrekla dela svoje teritorije i vekovnog postojanja na njoj, kako bi se odrekla svojih žrtava, sve u cilju opravdanja zločina i od strane terorističke UČK i od strane NATO agresora”, poručuje se u saopštenju.