Ruski kutak u Rumenki

Učenje ruskog jezika, knjige, predavanja o ruskoj kulturi, samo su neke od aktivnosti koje će biti dostupne svim posetiocima Ruskog kutka u Rumenki.

vdnevnik3

“Specifično kod ovog kutka u odnosu na slične projekte koje realizujemo na Balkanu i republici Srbiji između ostalog je i njegova velika nematerijalna vrednost, u smislu da se on realizuje u saradnji sa Filološkim fakultetom u Beogradu, gde će najbolji studenti, stipendisti učestvovati u ovom projektu”, rekao je Branislav Nešić, izvršni direktor Ruske humanitarne misije.

“Mi se trudimo da budemo nosilac ne samo kulturnog, umetničkog i edukativnog života našeg regiona nego i šire i da kao takvi na kulturnoj mapi zaista budemo prepoznati kao mesto koje realizuje najkvalitetnije kulturne sadržaje”, rekla je Dragana Milošević, direktorka Kulturnog centra Rumenka.

Da kultura bude lakše dostupna svima, i da ne bude zastupljena samo u gradovima, jedan je od važnijih motiva osnivanja kutka u Rumenki.

“Lokalne samouprave se ne usuđuju da otvaraju nove ustanove kulture. To je u današnje vreme prilično dugačka procedura, nama to nije bio problem i skoro dvogodišnju proceduru smo priveli kraju i otvorili ovde kulturni centar”, istakla je Zorica Šijak, načelnica gradske uprave za kulturu.

Programi u Ruskom kutku biće besplatni za sve posetioce, a za sve njegove korisnike obezbeđeni su i računari za rad i učenje.

[embedded content]