Konkurs za priče o herojima iz komšiluka

Popularna televizijska, a posebno internet kultura često promoviše idole i “zvezde” čiji status nije zasnovan na realnim kvalitetima, već na konstruisanom imidžu iza koga stoje marketinške agencije, modna industrija, rijaliti kultura.

1

Zato su konkursom “Moj heroj” pozvani svi mladi ljudi koji imaju od 15 do 25 godina da se osvrnu oko sebe i uzore potraže među „običnim” ljudima iz svoje sredine koji ih inspirišu na neki način svojim ponašanjem, etičkim principima, delovanjem u lokalnoj zajednici i uopšte svojim životom i pomognu nam u otkrivanju „skrivenog blaga”.

Prethodne godine snimane su emisije o veoma vrednim i talentovanim mladim ljudima koji su zbog svog rada i uspešni. Tu su bili svetski prvak u basketu, balerina sa beskrajnom energijom, devojka koja je bez ikakve ideje o tome šta je čeka uletela u svet biznisa, devojka koja najviše ceni jedinstvenost i kreativnost, veoma talentovana i požrtvovana fudbalerka i bend kom su humor i društvena angažovanost najbitniji!

Za šest najinspirativnijih i najzanimljivijih priča o herojima predviđena je produkcija i promocija emisije kratke forme od oko 10 minuta u kojoj će pobednici predstavljati svoje uzore, ali i će i sami njihovi heroji pričati o onima koji su njih inspirisali kad su bili mladi i kako je izgledala njihova mladost.

Serijal od izabranih najinspirativnijih 6 priča, odnosno emisija, biće emitovan na televiziji, ali i distribuiran kroz društvene mreže. Emisijama se želi podstaći solidarnost među našim građanima, produbiti međusobno razumevanje i uvažavanje potreba mladih i starih, promovisati pozitivne vrednosti i lepe priče koje mogu da inspirišu.

Konkurs je otvoren do 10. maja, a za konkurs je potrebno popuniti ovu formu u kojoj treba navesti kako ste upoznali svog heroja ili saznali za njega i opisati zbog čega je baš ta osoba toliki „car”!

Projekat „Moj heroj” realizuje Udruženje Cinema City zahvaljujući podršci Omladinske prestonice Evrope 2019 (OPENS2019) i namenjen je svim mladim ljudima koji imaju od 15 do 25 godina.