Udovičić na forumu u UN: Mladi da veruju u sebe i vredno rade

“Mi smo ovde da vas podržimo da svoju energiju i znanje uložite u lični razvoj, ali i u napredak čitavog društva. Mladi bi trebalo da budu u vrhu naših prioriteta, radićemo sa vama i za vas, ali predlažem da ne čekate druge, već da sami kreirate budućnost, jer vi ste naša budućnost, ali i sadašnjost”, rekao je Udovičić na okruglom stolu pod nazivom “Investicije u razvoj omladine – finansiranje i drugi načini implementacije”.

udovicic

Udovičić je naveo da su u Srbiji Nacionalna strategija za mlade od 2015. do 2025. i Zakon o mladima doneti u partnerstvu sa omladinom i relevantnim institucijama, izvedeni projekti finansijski podržani svake godine od strane Ministarstva omladine i sporta i u potpunosti usaglašeni sa Ciljevima održivog razvoja omladinske Agende 2030. Ujedinjenih nacija.

I drugi dan učešća na najvažnijem globalnom omladinskom forumu iskorišćen je za održavanje niza korisnih i konstruktivnih bilateralnih sastanaka sa resornim ministrima iz brojnih zemalja – Portugala, Gane i Trinidada i Tobaga.

Razmatrani su praktični koraci za predstojeće potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, usklađivanju platforme zajedničkih nastupa u radu međunarodnih organizacija, unapređenju saradnje u okviru evropskih i međunarodnih programa za mlade i važnosti sporta za pravilan razvoj i zdrav život omladine, saopštilo je Ministarstvo.