Mladi pokretačka snaga plemenite veštine u Šidu

“Sa takmičenjem smo zvanično započeli 2017. godine, a od tada smo na prvenstvu Vojvodine dobili dva prvaka ali i srebro i bronzu”, kaže trener Jovanović i dodaje da je reč o sportistima koji su pre svega dobri đaci.

boks jpg

On je istakao da posle 18 godina boks ponovo zauzima svoje mesto u Šidu, s obzirom na to da u ovom gradu sada funkcionišu dva bokserska kluba, te da je prošlo vreme kada su se ljudi bojali da se bave tom plemenitom veštinom.

“U klubu trenira velik broj polaznika od 9 do 18 godina, a tu su i rekreativci koji vole boks”, kaže Jovanović i dodaje da klub ima takmičarske ambicije za prvenstvo države i pokrajine, te da u klubu žele još više takmičara ali i medalja.

Jedan od dvojice prvaka Vojvodine je Predrag Derajić, koji otriva da je sasvim slučajno otkrio da može da bude uspešan u boksu.

“Bavim se ovim sportom dve i po godine i prvak sam Vojvodine u poluteškoj kategoriji (do 81 kg)”, kaže Predrag i objašnjava da je na prvi trening došao iz radoznalosti, što je bilo dovoljno da ovaj sport zavoli i nastavi da se njime takmičarski bavi.

“Tri puta nedeljno radimo boks treninge, dok dva treninga posvećujemo kondiciji u teretani”, kaže Predrag i dodaje da će još sledeće sezone biti u kategoriji mladih, te da se nada da će uspeti da odbrani svoju titulu, ali i da osvoji titulu prvaka Srbije.

Titulom prvaka Vojvodine u svojoj kategoriji okitio se i Marko Petrašević, mladi bokser iz Šida, koji takođe priželjkuje državnu titulu.

“Ovim sportom se bavim dve godine i prvak sam Vojvodine 2018. godine u kategoriji školaraca od 52 do 54 kilograma, a želja mi je da na državnom prvenstvu osvojim medalju”, kaže Marko.

Trenutno je u Bokserskom klubu “Pikaso” 5 takmičara i mnogo više polaznika. Prisutni su školarci, pioniri i juniori koji imaju svoje prostorije u kojima treniraju, a na raspolaganju im je ring, što ih čini uvek spremnim za ligaška i pojedinačna takmičenja u Srbiji.