Vesić: Kao opozicija, kao gradonačelnik, Đilas uništava BG

Beograd — Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da od Dragana Đilasa ništa drugo i ne očekuje nego da uništava Beograd.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Facebook

Foto: Tanjug/Facebook

On je to izajvio povodom Đilasove najave da će učesnici protesta sledeće subote izlepiti grad sa sto hiljada nalepnica.

“Današnja najava Dragana Đilasa da će naredne subote sa svojim sledbenicima da ruži čitav grad nalepnicama, da oblepljuje bandere, izloge i fasade samo pokazuje da i sada kao opozicija nastavlja da radi ono što je radio kao gradonacelnik – da uništava Beograd”, ocenio je Vesić u izjavi za javnost, dostavljenoj Tanjugu.

“A, šta drugo da očekujemo od štetočine poput Đilasa nego da uništava?”, odgovara Vesić.

Vesić podseća da je Đilas kao gradonačelnik Beograda zadužio Grad za 1,2 milijardi evra, a samo je roditeljima, kojima je naplaćivao vrtiće duplo skuplje od dozvoljenog, uzeo, kaže Vesić, tri milijarde dinara.

“Znamo mi da Đilas ima dovoljno para da ih uloži u novo uništavanje grada, jer on nikada novac nije ulagao u nešto korisno. Tako se Đilas sveti Beogradanima zato što su mu pre godinu dana na gradskim izborima, na kojima je doživeo fijasko, glasanjem pokazali da ga ne žele. Pamtimo njegove pretnje u izbornoj noći, posle teškog poraza, kada je poručivao da će na ulici da sruši vlast. To sada i radi”, kaže Vesić.

Vesić, takođe, kaže i da činjenica da Đilas najavljuje šta će da se radi naredne nedelje na protestu jasno govori da je on “gazda tih protesta” i da su svi koji ih formalno vode njegovi plaćenici. Protesti su Đilasova privatna firma kao što su one firme sa kojima je ostvario 500 miliona evra obrta dok je bio na vlasti, kaže Vesić.

“Vrhunac licemerja je da Đilas optužuje Nebojšu Stefanovica i mene da smo mi krivi, jer su njegove razularene pristalice napale radnike Gradske ćistoće!? Đilas priznaje da su njegove pristalice napale radnike, ali za njega mi smo krivi jer oni tuku ljude!? Veće licemjerje u životu nisam cuo. Tako Đilas razume politiku! Ali tako se Đilas ponašao i dok je bio na vlasti”, ističe on. Kako kaže Vesić, Đilasovi saradnici su tukli čoveka u Sopotu, jer ga je pitao nešto, a Skupština grada nedavno je dobila kaznu da plati odštetu devojčici koju je tuklo njegovo obezbeđenje na protestu ispred Skupštine grada Beograda. “O drugim tučama i nasilju u kojima je Đilas učestvovao, a čemu su mediji pisali pristojnost mi ne dozvoljava da govorim. Nasilnik uvek ostaje nasilnik”, zaključuje Vesić.

Lider SzS Dragan Đilas tvrdi danas da nikakvog linča i napada na radnike Gradske čistoće u Terazijskom tunelu nije bilo.

“Ne izmišljajte linčovanje i napad na naše sugrađane zaposlene u Čistoći”, napisao je Đilas na svom tviter nalogu i pozvao se na snimak koji je objavljen na društvenim mrežama.

“Ako mislite da će Beograđani dozvoliti da odlepite nalepnice pre nego saobraćaj krene, da niko ne pročita diktatorove laži, vi ste luđi nego što sam mislio”, napisao je on na Tviteru.

Đilas najavljuje da će učesnici protesta “1 od 5 miliona” sledeće subote izlepiti grad sa sto hiljada nalepnica.