Luksuz na korejski način: Genesis G90 Limousine FOTO

Genesis je na domaćem tržištu predstavio produženu, superluksuznu limuzinu G90.

Premijum brend Genesis, koji je u vlasništvu Hyundaija, već nekoliko godina bori se za mesto pod suncem sa konkurentskim nemačkim i japanskim luksuznim markama.

U vrhu ponude korejskog proizvođača je limuzina G90, a sada je na korejskom tržištu debitovala i produžena varijanta ovog modela, namenjena VIP klijentima.

Genesis G90 Limousine ima sve odlike takozvane predsedničke limuzine zahvaljujući produženom međuosovinskom rastojanju i ukupnoj dužini vozila koja je veća od regularnog G90 za 290 mm.

Ovaj prestižni automobil ima dužinu od 5.945 mm, a razmak između osovina iznosi čak 3.450 mm.

Kao što se može videti na fotografijama, najviše pažnje u uređenju enterijera vozila posvećeno je zadnjem delu putničke kabine u kome se nalaze dva zasebna komforna sedišta razdvojena centralnom konzolom.

Unutrašnjost odiše luksuzom, kako u pogledu skupih i kvalitetnih materijala (koža, alkantara, “piano” završna obrada, ukrasni elementi od drveta…), tako i po pitanju sadržaja i funkcija.

Zadnja sedišta (ili bolje rečeno fotelje) mogu se podešavati pomoću elektro-komandi u 18 smerova, a putnicima su na raspolaganju i dva TV ekrana na naslonima prednjih sedišta.

Pogonska jedinica takođe je impresivna – reč je o 5.0 litarskom V8 benzincu sa 425 ks i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva 4 točka putem 8-brzinskog automatskog menjača, a deo standardne opreme je i adaptivni sistem oslanjanja.

Sav taj luksuz ima svoju cenu, pa Genesis G90 Limousine u Južnoj Koreji košta od 155,1 milion vona (oko 122.000 evra).

Za sada nije poznato da li će ovaj model biti ponuđen kupcima na drugim svetskim tržištima.