Medojeviću pozlilo, prebačen u Klinički centar

Poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću je pozlilo i iz zatvora je prebačen u Klinički centar, objavio je funkcioner DF Slaven Radunović na Fejsbuku.

Izvor: Beta

“Upravo smo obaviješteni da se Nebojši Medojeviću zdravstveno stanje, kao posljedica devetodnevnog štrajka glađu, značajno pogoršalo! Medo, drži se, uz tebe smo!”, napisao je Radunović.

Medojević je štrajkovao glađu u zatvoru gde je od 30. novembra jer je na osnovu odluke Višeg suda kažnjen s ukupno četiri meseca zatvora zbog odbijanja da svedoči u dva slučaja.

Njegovi advokati, međutim, tvrde da je on dao iskaz, ali da se to što je rekao nije svidelo Specijalnom tužilaštvu koje je zatražilo da se uhapsi.

Viši sud je u ponedeljak 3. decembra naložio da Medojević provede još dva meseca u zatvoru, jer je odbio da svedoči u predmetu povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu kod Cavtata 1991. i 1992. godine.

Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek pošto mu istekne prethodna, zbog koje je od 30. novembra u zatvoru, pošto je odbio da kaže ko je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju nazvanom “Carine”.

I u tom slučaju zatvor traje dok Medojević ne pristane da svedoči, ili dok njegovo svedočenje ne postane nepotrebno, ili dok se krivični postupak ne završi, a najduže dva meseca, računajući od dana i časa lišenja slobode.

Sud je zatvor odredio i poslaniku DF Milanu Kneževiću koji zato od od 29. novembra ne izlazi iz zgrade Skupštine Crne Gore.

Kneževiću preti zatvor zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da mu za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajaca 2015.