Novi vodovod za 245 domaćinstva u Titelu

“Javna nabavka za nabavku savremenih cevi, koje će zameniti pre mnogo decenija prevaziđene abestne cevi je u toku. U ulicama Šajkaška i Ledine već su postavlјene nove cevi. U toku je prevezivanje 114 kućnih priklјučaka. Uskoro će u sva titelska domaćinstva stizati najkvalitetnija voda”, kaže predsednik opštine Titel Dragan Božić.

vodovod, havarija, cevi jpg

Vodovodna mreža biće modernizovana u ulici Laze Kostića u dužini od 1,2 kilometra za 89 korisnika, u ulici Đoke Jelina biće postavlјeno 274 metara novih cevi za 17 domaćinstava, a u Dositejevoj se obnavlјa 608 metara mreže sa 25 priklјučaka.

“U ranijem periodu realizovali smo i druge investicije koje će omogućiti kvalitetniji život stanovnika svih mesta u opštini Titel”, kaže Božić.

Kako ističe predsednik titelske opštine, završena je prva faza kanalizacione mreže u Šajkašu, i uređne tribine FK „Borac”. U Moširinu i Šajkašu uređeni su atarski putevi, a u Mošorinu osnovan Kulturno-prosvetni centar. Završena je rekultivacija deponije u Gardinovcima.

“U OŠ “Svetozar Miletić” u Gardinovcima, postavlјena je nova peć na pelet, čime smo obezbedili kvalitetno grejanje za đake i uštedeli novac u budžetu. U Vilovu smo uredili dečije igralište, parkove, trotoare i kanalsku mrežu. U Titelu smo izvršili sanaciju PU “Plavi čuperak”, postojeći rukometni teren adaptirali smo u moderno sprotsko igralište, a izgradili smo i terene za rekreaciju. U toku je rekonstrukcija autobuskih stajališta na teritoriji tri naselјa u opštini. Đaci u OŠ “Isidora Sekulić” u Mošorinu dobiće novu trpezariju. Završavaju se projekti za odvođenje otpadnih voda u Mošorinu i Gardinovcima”, navodi Božić.