Subotica: Savetovalište za narkomane pozvalo pet stotina ljudi

Organizacija “Izlazak”, koja je uspostavila ovu liniju, predstavila je danas u Subotici i druge rezultate projekta u okviru kojeg je linija uspostavljena.

subotica, narkomanija

Broj 0800 100 400 besplatan je telefon za sve zavisnike od droga u Srbiji koji pozivom mogu da dobiju informacije o tome gde mogu da potraže i dobiju adekvatnu pomoć.

Ova linija otvorena je sredinom prošle godine, a do sada je pomenuti broj pozvalo skoro pet stotina zavisnika.

“Pružili smo dosta informacija, podstakli dosta ljudi da se uključe u proces oporavka, da odu na rehabilitaciju.

Isto tako smo ostvarili dosta interakcija, odnosno posredovanja između raznih institucija koje se bave ovim problemom i onih kojima je ta pomoć potrebna”- kaže predsednik Organizacije “Izlazak” Aleksandar Žugić.

A šta posle? Organizacija “Izlazak” angažovana je i na pružanju odgovora na ovo pitanje koje najviše muči bivše zavisnike.

“Mi se bavimo najviše motivacijom. Trudimo se da motivišemo što veći broj zavisnika da se uključe u proces oporavka. Jedna od stvari koja nam je, u kojoj mogu reći da smo uspešni, a to je resocijalizacija oporavljenih zavisnika”, dodaje on.

Niko od učesnika skupa u Subotici nije imao odgovor na pitanje koliko narkomana živi u gradu, odnosno koliko Subotica ima lečenih narkomana.