Otvoren novi prostor Američkog kutka

“Uticaji američke kulture na svakog od nas oduvek su bili veliki, od filma, preko muzike, do literature, i ovakvo mesto, na lakši i svestraniji način, omogućava mlađim generacijama pristup toj kulturi”, istakao je Mirović na otvaranju novog prostora Američkog kutka u Novom Sadu.

mirovic

Veliku podršku radu Američkog kutka pruža i Grad Novi Sad, a prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, posle 14 godina snažnog rada i brojnih uspeha zaslužio je da dobije veći prostor.

“Zahvaljujući zajedničkom radu Grada, koordinatora Kutka, Kulturnog centra Novog Sada i ambasade SAD, uspeli smo da obezbedimo ovako reprezentativan prostor u kojem će moći da se realizuju brojni sadržaji koji pružaju mogućnost i studentima i svim građanima da se upoznaju sa mogućnostima koje Amerika može da im ponudi”, rekao je Vučević.

Ambasador SAD Kajl Skat podsetio je da je novosadski Američki kutak jedan od najboljih među 600 širom sveta, zbog čega je prošle godine i dobio nagradu američke ambasade.

kajl, skot

“U proteklih 14 godina Američki kutak u Novom Sadu stvorio je snažnu mrežu sa preko 7.000 članova i postao mesto okupljanja motivisanih ljudi, željnih novih znanja i na to smo ponosni”, kazao je ambasador Skat.

Američki kutak zajednički je projekat Ambasade SAD i Kulturnog centra Novog Sada, koji putem multimedijalnih sadržaja i programa koji se organizuju, posetiocima nudi informacije o Sjedinjenim Američkim Državama.

Američki kutak u Novom Sadu jedan je od osam u Srbiji.