Obnavlja se sportska hala u Crvenki i gradi školski teren u Kuli

Istovremeno, za izgradnju sportskog terena u Osnovnoj školi “Isa Bajić” u Kuli obezbeđena su dva miliona.

crvenka, skola

U sportskoj hali u Crvenki predviđena je rekonstrukcija krova, mokrih čvorova i dela stolarije, kako bi se, pre svega, objekat sačuvao od dalje devastacije.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević podsetio je da je sportska hala u Crvenki izgrađena još 1979. i da od tada nije bilo ozbiljnijih ulaganja u ovaj objekat.

“Danas smo napravili prvi korak da se zaustavi dalje propadanje objekata, koji je važan kako za sportiste, tako i za rekreativce”, kazao je Milićević.

On je naveo da je Crvenka sportsko mesto poznato pre svega po rukometu i fudbalu, sa 17 sportskih klubova i velikim brojem školske dece koja koriste sportsku halu.

milicevic, crvenka, skola

“Pokrajinska vlada je prepoznala potrebu da se širom Vojvodine obnavlja i gradi sportska infrastruktura i da se svim našim građanima obezbede približno jednaki uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom, a time i kvalitetniji život Crvenke”, naveo je Milićević.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez rekao je da je u Strategiji razvoja sporta AP Vojvodine, izgradnja i obnova sportske infrastrukture jedan od osnovnih strateških elemenata i dodao da se to vidi i po izdvajanjima za sanaciju, adaptaciju, opremanje i izgradnju sportskih objekata u Vojvodini, koja su u protekle dve i po godine gotovo udvostručena.

Predsednik privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić zahvalio je Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj obnove sportske hale za sve Crvenčane i dodao da će opština Kula u budžetu za sledeću godinu obezbediti sredstva za dalju obnovu hale.