Na novosadskom Sajmu zapošljavanja posao za 1100 ljudi

Ovogodišnji 27. Sajam zapošljavanja dobra je prilika svim posetiocima za pronalaženje posla. Nezaposleni su imali mogućnost da se na licu mesta predstave poslodavcima, porazgovaraju o uslovima zaposlenja i da ostave svoju biografiju.

posao zaposljavanje radnici privatni javni sektor radna snaga jpg

Poslodavci su imali mogućnost da na sajmu iskažu svoje kadrovske potrebe i jednostavno i brzo pronađu potrebne radnike. Na raspolaganju im je i besplatna profesionalna selekcija prilikom izbora kandidata i mogućnost korišćenja finansijskih olakšica pri zapošljavanju.

Tatjana Vidović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Novi Sad kaže:

“Jedan od ciljeva programa rada Nacionalne službe za zapošljavanje je povećanje nacionalne službe na tržištu rada, da bi se povećao ovaj veoma važan i kompleksan cilj jedan od uslova i prioriteta je je uspostavljanje što intezivnije saradnje sa poslodavcima”.

Sajmovi zapošljavanja su mera koju sprovodi Nacionalna služba u cilju smanjenja broja nezaposlenih, a prema njihovim podacima, u Novom Sadu je na kraju oktobra bilo 14.555 nezaposlenih, što je za 15% manje nego u istom periodu prošle godine.