Izložba “100 godina Rumunskog dizajna”

Na izložbi će biti predstavljena arhitektura, industrijski dizajn i drugi oblici dizajna u savremenoj kulturi Rumunije.

izlozba, 100, godina, dizajna, u, rumuniji

Sto predmeta biće u postavci u okviru ove izložbe. Izložba sa našim partnerima iz Rumunije – Nod mejker spejs (Nod maker space) je dogovorena za period od 30. novembra – 4. decembra dok će svečano otvaranje biti priređeno 30. novembra sa početkom od 18 časova.

Svaki dizajnerski predmet bilo da je to kucaća mašina, igračka ili nacrt automobila predstavlja jednu godinu u istoriji Rumunije.

Kroz ovu izložbu provešće nas njeni tvorci članovi “Nod maker space” organizacije iz Rumunije, a druženje će biti priređeno u prijatnoj atmosferi zgrade rektorata.

Dizajnirani predmeti su podeljeni u 10 kategorija: 1.Nameštaj i rasveta 6. Moda i pribor 2. Objekti domaćinstva 7. Muzički instrumenti 3. Elektronika i uređaji 8. Igračke i proizvodi za decu 4. Automobili i transport 9. Grafički dizajn i oglašavanje 5. Inženjering i tehnika 10. Sport

Asocijacija Kulturanova organizacija je koja se uspešno bavi kulturom punih 17 godina. Iza njih je preko 70 projekata što domaćih što internacionalnih, a trenutno rade na 4 evropska projekta i više domadih.

Izložba se dešava uz podršku pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.